La Universitat d'Alacant participa en la creació d'una nova empresa de base tecnològica (EBT), Calpech, que ha desenvolupat un mètode que fa viable econòmicament la fabricació industrial de nanopartícules de ferro encapsulades a partir de residus de la indústria olivarera.
Noves empreses de base tecnoloógica en la Universitat d'Alacant (Publicada 07/12/2020)
La Universitat d'Alacant convoca els premis ua:emprende a treballs de finalització de grau (TFG), treballs de finalització de màster (TFM) i tesis doctorals que puguen ser la base d'un projecte empresarial innovador, com una de les accions encaminades a promoure la creació d'empreses innovadores i sostenibles sorgides en la comunitat universitària.
S'atorgaran tres premis de 600, 900 i 1.500 euros respectivament a un TFG, TFM i una tesi doctoral.
Lean CT és un programa intensiu de validació de mercat i models de negoci. El seu objectiu és ajudar els participants a transformar els seus resultats d'investigació o idees de base científica o tecnològica en models de negoci validats en el mercat.
Dirigit a investigadors, estudiants i egressats amb una idea empresarial amb base científica o tecnològica que encara no hagen començat o estiguen en procés de realitzar la validació de mercat o el model de negoci o bé necessiten pivotar.
El projecte Ozonotecnia, desenvolupat per la Unitat Científica d'Innovació Empresarial de la Universitat d'Alacant (UCIE Ars Innovatio) s'ha convertit hui en una nova EBT de la Universitat d'Alacant, INNO3 TECNOLOGIES SOSTENIBLES, S.L.
El projecte Ozonotecnia ha desenvolupat una tecnologia que sorgeix de la cerca de solucions d'urgència a la crisi pandèmica patida i que en l'actualitat es dirigeix a combatre virus, bacteris, patògens i fins i tot alguns insectes.
L'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats i la Universidade de Santiago de Compostel·la, en el marc del projecte Innovatia 8.3, convoquen la III Edició del Concurs nacional "Innovatia 8.3, premis a les empreses creades amb el suport de les universitats o OPIs i liderades per dones", cofinançat pel Fons Social Europeu. El concurs té com a objectiu distingir i premiar econòmicament a empreses liderades per dones i creades amb el suport de les universitats o OPIs, sobre projectes d'emprenedores de caràcter innovador. El concurs també té per objecte promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'àmbit universitari i tecnològic.
Dimecres passat 15 de juliol de 2020 en el Paranimf de la UA, 37 propostes van competir per alçar-se amb un dels reconeixements de la novena edició dels Premis Impuls a la iniciativa més innovadora i sostenible.
Es tracta d'ua:emprèn Lean CT, dirigit a membres de la comunitat universitària disposats a llançar un projecte d'emprenedoria de base científica o tecnològica, es basa en la metodologia Lean Launchpad i en la intel·ligència col·lectiva.
Durant cinc mesos, fins a maig de 2020, integrants de vuit projectes de diferents temàtiques preseleccionats de quasi una vintena de propostes presentades, participen en aquest programa amb l'objectiu de definir un model de negoci viable i aprendre a contrastar la seua idea amb el mercat d'una forma sistemàtica.
Nouss, per a l'accés a aquesta ajuda, de 250.000 euros, ha presentat el seu projecte de Smart Planner com add-in per a altres productes de programari, tant per a clients finals com per a empreses de desenvolupament de programari empresarial. Un component fonamental d'aquesta estratègia és la versió genèrica del Smart Planner, accessible a través de l'ApplicationProgramming Interface (API), de manera que altres proveïdors de programari integren la funcionalitat del Smart Planner en els seus sistemes.