Consulte la relació de les entitats i grups d'investigació de la Universitat d'Alacant que investiguen en conceptes relacionats amb la crisi del coronavirus i les seues conseqüències extrasanitàries.
Calpech, la nova EBT, aplicarà una tecnologia desenvolupada en la UA que permet reduir els costos de producció de les nanopartícules a un preu fins a deu vegades inferior que en l'actualitat. Aquestes nanopartícules tenen aplicació en diferents sectors com la producció de biogàs, el seu ús com a fertilitzants o la descontaminació de sòls. En concret, l'EBT començarà pel sector del biogàs, en el qual han obtingut molt bons resultats en les proves de concepte realitzades.
Des d’ahir, la Universitat d’Alacant acull el workshop del III Curs d’Especialització en Intel·ligència Estratègica per a Organitzacions Innovadores promogut pel Departament d’Organització d’Empreses de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials i l’Observatori Virtual de Transferència de Tecnologia de la UA, amb la col·laboració d’organitzacions de referència com SCIP España, CDE Inteligencia Competitiva, e-Intelligent, Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI) o INVAT-TUR, entre d’altres.
Amb rècord de participants, al voltant de 40 inscrits, aquesta edició es desenvoluparà íntegrament online per a adaptar-se a l’impacte de la COVID-19 amb un format pràctic més participatiu i internacional. El workshop compta amb empreses, entitats públiques, universitats i fundacions de països com Espanya, Argentina, Xile, Colòmbia, Perú o República Dominicana, entre altres
Durant aquesta setmana, els participants rebran una formació pràctica intensiva en intel·ligència estratègica a través de tallers i taules redones virtuals amb professionals i experts nacionals i internacionals. A més, a través del III Curs d’Especialització en Intel·ligència Estratègica de la Universitat d’Alacant coneixeran claus pràctiques de gestió i experiències d’èxit per a la implementació de sistemes de vigilància i intel·ligència estratègica en organitzacions innovadores.
L'Agència Valenciana de la Innovació concedeix finançament a la Universitat d'Alacant per a contractar a un nou agent d'innovació que treballe donant suport a la labor que es realitza de transferència de tecnologia.
Aquest nou agent d'innovació s'uneix a l'equip de l'OTRI i desenvoluparà labors de relació amb les empreses durant els dos pròxims anys. D'aquesta forma ja són dues els agents d'innovació finançats per l'AVI dins del programa de Promoció del Talent que exerceixen el seu treball en l'OTRI de la universitat.
La seua funció serà la d'afavorir la investigació aplicada i orientada a resultats, el transvasament del coneixement cap a les empreses, així com promoure una col·laboració estable i a llarg termini entre la universitat i l'entorn empresarial.
Aquesta ajudes, de caràcter competitiu, tenen com a objectiu millorar el model productiu valencià a través de la interacció entre universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics, empreses i administracions públiques.
El projecte Ozonotecnia, desenvolupat per la Unitat Científica d'Innovació Empresarial de la Universitat d'Alacant (UCIE Ars Innovatio) s'ha convertit avui en una nova EBT de la Universitat d'Alacant, INNO3 TECNOLOGIES SOSTENIBLES, S.L.
El projecte Ozonotecnia ha desenvolupat una tecnologia que sorgeix de la cerca de solucions d'urgència a la crisi pandèmica patida i que en l'actualitat es dirigeix a combatre virus, bacteris, patògens i fins i tot alguns insectes.
En aquests temps d'incertesa, la importància de la vigilància tecnològica i intel·ligència estratègica en les organitzacions està resultant imprescindible. Per això, la Universitat d'Alacant llança la nova edició del Curs d'Especialització "Intel·ligència estratègica per a organitzacions innovadores", amb el repte de continuar ajudant a més professionals en l'aprenentatge i posada en marxa de sistemes de vigilància i intel·ligència en les seues organitzacions per a afavorir processos d'innovació avui irrenunciables.
Més informació: Web del Curs
En la segona convocatòria d'ajudes en matèria d'enfortiment i desenvolupament del sistema valencià d'innovació per a la millora del model productiu, l'Agència Valenciana de la Innovació ha concedit al Servei de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI) de la Universitat d'Alacant una ajuda bianual dins dels programes de Promoció del Talent.
L'ajuda del programa de Promoció del Talent s'emmarca dins de la línia d'Agents d'Innovació, i gràcies a aquesta, l'OTRI ha contractat una persona durant dos anys la funció de la qual serà afavorir la investigació aplicada i orientada a resultats, el transvasament del coneixement cap a les empreses, així com promoure una col·laboració estable i a llarg termini entre la universitat i l'entorn empresarial.
Aquesta ajudes, de caràcter competitiu, tenen com a objectiu millorar el model productiu valencià a través de la interacció entre universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics, empreses i administracions públiques.
En aquest enllaç es poden consultar les iniciatives que els membres de TECH4CV estan desenvolupant enfront del COVID-19.
Forma i termini de presentació:
1. Els interessats presentaran les propostes mitjançant correu electrònic a l'adreça: covid19@isciii.es utilitzant la plantilla que es podran descarregar des de la pàgina web de l'Institut de Salut Carles III (www.isciii.es).
2. En aquesta mateixa pàgina web i/o en la seu electrònica de l'ISCIII https://sede.isciii.gob.es es publicarà tota la informació que es produïsca al llarg de la tramitació d'aquesta convocatòria.
3. El termini per a la presentació de propostes començarà el 19 de març de 2020 i es mantindrà obert fins a l'extinció del fons destinat a COVID19 que serà objecte de comunicació en els mitjans assenyalats.
4. Enviar còpia de la proposta de sol·licitud presentada a vr.investi@ua.es i convopu@ua.es
Qualsevol dada que necessiten per a l'emplenament de les propostes o aclariment sobre la convocatòria, podran contactar amb el següent mail: convopu@ua.es
S'interrompen els terminis administratius dels actes i procediments derivats de les convocatòries gestionades per l'Agència Estatal d'Investigació
En la segona convocatòria d'ajudes en matèria d'enfortiment i desenvolupament del sistema valencià d'innovació per a la millora del model productiu, l'Agència Valenciana de la Innovació ha concedit al Servei de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI) de la Universitat d'Alacant una ajuda bianual dins dels programes de Promoció del Talent.
Les ajudes del programa de Promoció del Talent s'emmarca dins de la línia d'Agents d'Innovació, i gràcies a aquesta, l'OTRI ha contractat una persona durant dos anys la funció de la qual serà afavorir la investigació aplicada i orientada a resultats, el transvasament del coneixement cap a les empreses, així com promoure una col·laboració estable i a llarg termini entre la universitat i l'entorn empresarial.
Aquestes ajudes, de caràcter competitiu, tenen com a objectiu millorar el model productiu valencià a través de la interacció entre universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics, empreses i administracions públiques.
El projecte PurMatic proposa crear un nou producte "cèl·lula avançada de producció per a tall, encolada i col·locació d'escumes de poliuretà flexible de recobriment (PUR) a través de tecnologies làser, robòtica, visió artificial i biònica amb l'objectiu d'innovar un procés fonamental en la fabricació de mobles tapissats.
Consulta ací R&I internationalisation support service of the Valencian universities
En el BOE de 28/11/2015 es publica el Reial Decret 1067/2015, de 27 de novembre, que crea l'Agencia Estatal d'Investigació i s'aprova el seu Estatut.
Torre de Control, 1a planta
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
Tel: (+34) 96 590 3467